Hvad er en drejebænk

Helt grundlæggende er en drejebænk et værktøj, der roterer et fast materiale om en rotationsakse. Du kan med forskellige værktøj, specielt drejejern, forme materialet omkring dets egen akse. Når materialet drejer kan du udføre forskellige “operationer” som f.eks. skæring, slibning, boring og drejning med værktøjer så der skabe et produkt med symmetri om aksen.

Hvad bruger man en drejebænke til ?

En drejebænke kan anvendes til meget. Vi kender det mest til træ og  metalbearbejdning, men spinding af metal, termisk sprøjtning, genvindingsanlæg og glasarbejde bruges der også drejebænke til.

Drejebænke kan bruges til at forme keramik, det mest kendte design er et keramik hjul eller drejeskive.

De fleste veludstyrede metalbearbejdning drejebænke kan også bruges til at producere de fleste faste stoffer af revolution, plane overflader og skruetråde eller skruer.

Ornamental drejebænke kan producere tredimensionelle faste stoffer af utrolig kompleksitet. Arbejdsemnet holdes sædvanligvis på plads af enten et eller to centre, hvoraf mindst en typisk kan bevæges vandret for at rumme varierende emne længder.

Andre arbejdshåndteringsmetoder omfatter fastspænding af arbejdet omkring omdrejningsaksen ved hjælp af en chuck eller kollet eller til en frontplade ved hjælp af klemme eller hunde.

Eksempler på genstande, der kan fremstilles på en drejebænk, omfatter stearin lysholdere, pistoltanker, cue-pinde, bordben, skåle, baseball flagermus, musikinstrumenter (især træblæseinstrumenter), krumtapaksler og kamaksler.

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©2018 KLEO Template a premium and multipurpose theme from Seventh Queen

Log in with your credentials

Forgot your details?